Kućice na drveću - Rijeka i okolica

Published on 3 December 2023 at 06:28

Kućice na drveću! Ne biste vjerovali koliko ih ima u našoj Primorsko-goranskoj! Neke su velike, neke malene, neke rade stručnjaci iz Gorskoga kotara, druge nonići za svoje unuke i unučice, a treće, oni sami, KLINCI. Svaka kućica nosi neku svoju priču i svaka je posebna na neki svoj način. Klinci ih vole, uživaju u toj šumskoj arhitekturi, životu na visini i samoj činjenici kako postoji posebno mjesto za njih, gdje se mogu sakriti, uživati, biti svoji.

Na avanturama s malenim i velikim klincima dosta često radimo kućice. Primitivne nastambe koje mogu poslužiti kao sklonište za sakriti se od ljudi, od kiše ili pak za prespavati, kada se “zapne” u prirodi bez šatora. One mogu biti napravljene na zemlji-tlu, također i u dubini zemlje, njezinoj utrobi ili pak na visini, kao kućice na drveću ili pak gnijezda.

Prošetajte se malo našim šumama, ako vas nije strah, zavirite malo dublje i pronaći ćete svašta. Skupljajte ideje, zapišite ih, slikajte. Sve to skupa će vam dobro doći za vašu nastambu. Izgradite je za svoje klince ili pak sebe. Lijepe su to stvari i treba uživati u njima, prirodi i cijelom tom procesu stvaranja nečega iz ničeg.

————

Ovdje nema lektoriranja i uljepšavanja texta. Sve je onako kako treba da bude, iz glave, sirovo i orginalno :).

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador