Moja malena jabučica

Published on 6 February 2024 at 22:06

Avantura u prirodi za mene je idealna prilika za hvatanje ludih fotki. I ne, nisu to fotke dobivene nekakvim superstručnim fotoaparatom, već mobitelom. Ovaj maleni foto stroj koji ponosno nosi oznaku odgrižene jabuke, najmanji je u kategoriji, zovu ga Mini. Stane u najmanji džep, a fora je kod njega što radi stvarno izvrsne fotke. Naime, oko njega i njegove veće braće napravili su cijelu jednu foto revoluciju. Na raznim forumima se dijele savjeti kako i u kojem trenutku najbolje stisnuti okidač, koju funkciju je najbolje uključiti za izvrsnu fotku, iz kojeg kuta snimati video i još svašta nešto cool.

Na YouTubeu postoji mnoštvo izvrsnih video školica sa savjetima kako s njim napraviti ovo, kako napraviti ono. Natječu se tko će bolje, čak su počeli snimati i dokumentarce, reklame pa i filmove. Jednom riječju, proizveli su savršenog džepnog suputnika s milijun opcija, koji na najbolji mogući način razvaljuje fotografiju i video.

Svojeg malenog pomoćnika svugdje nosim sa sobom. Bez problema jedva čeka uroniti u rijeku, jezero ili potok, a najviše voli kad se s njim zavalim u duboku travu iz koje zajedno hvatamo zajedničke lude foto avanture. Odličan se pokazao i na visini, kod penjanja na drvo. Malen je, ne zapinje u džepu, a bome niti za jednu granu. Ponekad postoje trenuci kada ga poput jabuke zagrizem i u ustima prenosim, potom vadim i ŠKLJOC. Jednostavno, takav je trenutak kada nam nema druge opcije. Bilo je nekoliko slučajeva kada sam imao priliku vratiti se klasičnom fotografiranju. Znate ono, torbica na ramenu, a u njoj: kablovi, SD kartica, maleni tripod, objektiv, leća, aparat, bla bla bla. Previše toga, pre naporno, pre komplicirano, svega je nekako previše. Nije mi dugo trebalo da sve to skupa pospremim natrag na tavan od kuda sam sve i izvukao, te nastavim sa svojom malenom jabučicom. Tako je jednostavna, tako je cool, tako je džepna, tako je moja. Sada mi se Srđan Hulak, moj omiljeni foto majstor sigurno smije, ali što ću, volim je takvu kakva je. Moja malena jabučica.

————

Ovdje nema lektoriranja i uljepšavanja texta. Sve je onako kako treba da bude, iz glave, sirovo i orginalno :).

Add comment

Comments

There are no comments yet.